REUTERS

16 із 24 затриманих, що, зокрема, кидали каміння в автобуси евакуйованих у Нових Санжарах Полтавської області, виявилися не місцевими мешканцями.

Про це у коментарі місцевому виданню Коло повідомив речник ГУНП у Полтавській області Юрій Сулаєв.

«Так, були люди на машинах із номерами з інших областей. Якщо говорити про те, що 16 із 24 були немісцевими, сказати точну кількість не можу, але приблизно таке співвідношення», – сказав він. 

Відео дня

При цьому 23 із 24 затриманих вже відпустили. 

Раніше журналіст Андрій Цаплієнко опублікував фото можливих провокаторів. 

Читайте такожГолова Полтавської облради звинуватив у протестах в Нових Санжарах владу

Як повідомляв УНІАН, у Нових Санжарах місцеві жителі 20 лютого протестували проти прибуття у медичний центр МВС, розташований в їхньому населеному пункті, евакуйованих з Китаю через коронавірус громадян України та іноземців.

Протягом 14 днів люди перебуватимуть у медцентрі «Нові Санжари» в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідемічного контролю і безпеки.

Співробітники Держприкордонслужби оформили 94 осіб, які прибули спецрейсом із Китаю. На борту літака - 22 особи-члени екіпажу і супроводжувальний медперсонал, а також 72 пасажири.

Серед евакуйованих українців - родина з 8-річним сином, молода пара, 20-річні студенти. О 19:50 колона автобусів з евакуйованими з Уханя українцями та іноземцями повз людей у Нових Санжарах в’їхала на територію санаторію. Протестувальники кидали каміння в автобус.

В одному з автобусів розбили скло. Люди, які були в автобусах, у вікна показували у відповідь зображення сердець. Всього приїхало сім автобусів. У зв'язку з протестами місцевих жителів до Нових Санжар вилетів прем'єр-міністр Олексій Гончарук. Він також повідомив, що в там працюватиме оперативний штаб уряду. Поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом масових заворушень і насильства щодо правоохоронців у Нових Санжарах.

За даними МВС, за медичною допомогою звернулися 9 поліцейських та одна цивільна особа.

Також вчора ввечері міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька, заявила, що 14 днів перебуватиме в обсервації разом з евакуйованими з Китаю громадянами.