Пирожок був затриманий 9 квітня 2019 року / фото: zhzh.info

Суд засудив до чотирьох років колонії затриманого в Москві колишнього українського добровольця з "Правого сектора" Ігоря Пирожка.

Про це повідомили ТАСС в прес-службі УФСБ по Москві і Московській області.

"Вступив у законну силу вирок Другого Західного окружного військового суду щодо громадянина України Ігоря Пирожка, 1968 року народження, активного учасника української праворадикальної організації "Правий сектор", забороненої на території РФ у зв'язку зі здійсненням екстремістської діяльності", - повідомили в УФСБ.

Відео дня

Читайте такожАктивісти стверджують, що Нацполіція незаконно стежить за екс-бійцями

Пирожка визнали винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1.1 ст. 282.2, ч. 2 ст. 282.2 і ч. 2 ст. 205.2 КК Росії (організація та участь у діяльності екстремістської організації, виправдання терористичної діяльності). Він буде відбувати покарання в колонії загального режиму з обмеженням права користування інтернетом та адміністрування груп протягом трьох років.

Як повідомляв УНІАН, Пирожок був затриманий 9 квітня 2019 року в Московському регіоні співробітниками ФСБ і МВС.

За версією російського слідства, у 2014 році Ігор Пирожок в Україні вступив в ряди «Правого сектора» під псевдонімом Роман Чирка, де нібито «для ведення партизанської війни проти Росії» створив загін «Хорти» (Борзі).

У ФСБ заявляють, що в січні 2018 року він прибув в московський регіон, де проживав по різних «конспіративним адресами» і «поширював ідеологічні та агітаційно-пропагандистські матеріали «Правого сектора» з метою залучення громадян РФ до діяльності організації».

Пізніше «Правий сектор» спростував зв'язок із затриманим в Москві українцем Пирожком.