фото УНІАН

З 17 березня у Києві закриють усі заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек та автозаправок.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив у відеозверненні, що опублікував на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Він зазначив, що з 17 березня у Києві максимально обмежується пересування людей між містом Києвом та іншими населеними пунктами України; проведення культурних, спортивних, соціальних, релігійних та інших заходів за масовою участю громадян; робота закладів громадського харчування.

Відео дня

Зокрема, не працюватимуть заклади швидкого харчування, ресторани, кафе, бари, однак, вони зможуть приймати онлайн замовлення на доставку їжі.

Також не працюватимуть і торговельні центри, за виключенням продуктових та господарських магазинів та аптек. Працюватимуть АЗС, банки та банкомати.

Тимчасово призупиняється робота спортивних комплексів і залів; закладів побутового обслуговування населення; СПА-салонів, салонів краси, саун, косметологічних кабінетів, кабінетів масажу, перукарень, тату салони та інших розважальних закладів - дискотек, нічних клубів, комп’ютерних клубів.

Читайте такожКрім продуктових, аптек та заправок: у Львові завтра закриють усі заклади торгівлі

Кличко зазначив, що міська влада працюватиме в штатному режимі для забезпечення життєдіяльності та безпеки мешканців столиці. Департаментам КМДА доведені вимоги щодо тимчасового скасування нарадчих та колегіальних засідань, громадських слухань, особистих прийомів громадян. ЦНАПи – за потреби прийматимуть громадян, але за попереднім онлайн записом.

Разом з тим, керівники підприємств, установ та організацій столиці, незалежно від форм власності та підпорядкування повинні максимально перевести роботу персоналу на віддалений доступ із застосуванням електронних комунікаційних технологій. А також - запровадити режим профілактичного спостереження за співробітниками, які відвідували країни інфекційного ризику.

"Що стосується громадського транспорту, користування ним ми поки не обмежуємо. Але сподіваємося на свідомість киян, що не пересуватимуться містом без крайньої потреби. На роботу (хто працюватиме), в магазини за продуктами, чи в аптеку. Увесь громадський транспорт обробляється дезинфікуючими засобами кілька разів на день. У метро ми просимо пасажирів їздити в масках! Це - ваша безпека і безпека оточуючих людей", - підкреслив мер Києва.

Як повідомляв УНІАН, станом на 16 березня в Україні підтверджено вже 5 випадків інфікування коронавірусом.