Також українців закликали допомогти своїм близьким похилого віку / фото: УНІАН

Соціальні працівники нададуть допомогу в оплаті комунальних послуг одиноким громадянам України, які перебувають на соціальному обслуговуванні в територіальних центрах соціальної допомоги.

Про це повідомив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко під час брифінгу, присвяченого заходам протидії поширенню коронавірусу в країні.

Читайте такожУ Києві закриють усі заклади торгівлі й харчування, крім продуктових магазинів, аптек і АЗС«Хочемо звернути увагу, що для самотніх громадян, які перебувають на соціальному обслуговуванні в територіальних центрах, допомогу з оплати комунальних послуг нададуть соціальні працівники, які надають відповідні послуги таким громадянам. Міністерство соціальної політики вже передало відповідні завдання органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування для організації такої роботи», - наголосив Музиченко.

Відео дня

Також він звернувся до українців з проханням допомогти своїм близьким похилого віку з оплатою житлово-комунальних послуг.

«Звертаємося до рідних і близьких пенсіонерів, людей похилого віку, маломобільних категорій населення з проханням допомогти вашим бабусям і дідусям, татам і мамам розібратися у оплатити комунальні послуги без відвідування відділень банків та «Укрпошти», або зробити це за них. Не залишайте без уваги ваших рідних похилого віку, цікавтеся їхнім самопочуттям і станом здоров'я», - зазначив заступник міністра.

Музиченко нагадав, що для оплати комунальних послуг не обов'язково особисто відвідувати відділення банків та «Укрпошти», створюючи черги і скупчення людей, оскільки зробити це можна дистанційно, використовуючи особисті кабінети та інтернет-банкінг.

Також заступник міністра наголосив, що виплати пенсій та інших соціальних виплат проводяться згідно із затвердженим графіком.

«На сьогодні близько 2/3 одержувачів пенсій та соціальної допомоги отримують їх за допомогою переведення на банківські карти, тому для цих громадян жодних змін у механізмах отримання і термінів немає. При цьому майже третина одержувачів пенсій і соціальної допомоги, особливо маломобільної категорії, отримують їх через «Укрпошту» шляхом доставки безпосередньо додому. На цей момент такі виплати також здійснюються відповідно до затверджених графіків, співробітники «Укрпошти» працюють у звичайному режимі», - сказав Музиченко.

Як повідомляв УНІАН, «Укрпошта» під час карантину працюватиме у звичайному режимі. Компанія продовжить доставляти пенсії та грошові виплати, а також надасть пенсіонерам можливість оплачувати комунальні платежі вдома, отримувати побутові товари і продукти першої необхідності.

Банківська система України також продовжить роботу у звичайному режимі.