З 12 березня в Україні ввели тритижневий карантин через коронавірус. У зв'язку з цим закриті всі навчальні заклади та кінотеатри, а концерти та масові заходи - скасовані або перенесені.

Щоб посиденьки вдома були веселими та продуктивними, УНІАН зібрав поради, чим зайнятися під час карантину.

Читання книг

Читання – це своєрідна форма релаксації, яка допомагає боротися зі стресом і поганим настроєм. Наприклад, можна почитати книгу автора циклу мотиваційних бестселерів Джен Синсеро "Не тупи". Вона замінить вам особистого тренера, коуча і мотиватора. Також можна взятися за книги, про які ви багато чули, але все ніяк не могли прочитати.

Перегляд фільмів та серіалів

Напевно, у вас є збережені в закладках списки фільмів та серіалів, які вже давно хотіли подивитися. Почати можна з міні-серіалів, як-от "Патрик Мелроуз" або "Нічний адміністратор". А якщо хочеться більше дізнатися про нові загрози людству — на Netflix вийшов серіал "Епідемія: як запобігти поширенню". Також можна сісти за перегляд великих франшиз на кшталт "Месників", "Форсажу" і Бондіани.

Час для навчання

Затишшя під час карантину можна використати як можливість отримати нові знання. Сьогодні існують сотні онлайн-курсів, які доступні кожному. Наприклад, за допомогою онлайн-платформи MasterClass можна навчитися робити красиві фото. Крім того, ніколи не пізно завести свій блог або Telegram-канал.

Розбирання мотлоху

Прибирання очищає не тільки простір, а й голову від зайвих думок. Час викинути все зайве! Можна віддати непотрібні вам речі на благодійність.

Онлайн-шопінг

Можна купи щось потрібне й красиве, не виходячи з дому, а у цьому допоможуть онлайн-магазини. До слова, з Китаю теж можна робити замовлення! Коронавірус вам з посилкою ніхто не привезе.

Кулінарія

Настав час приготувати щось зі списку, який давно доповнюється рецептами з інтернету. Це можуть бути пироги або, наприклад, суші

Тотальний релакс

Тут варіантів маса: від поспати до прийняти ванну або помедитувати. Просто відпочиньте, зараз саме час для цього.

І пам'ятайте – панікує лише той, кому нічим зайнятися, а вам тепер є чим!

Як повідомляв УНІАН, наразі в Україні 7 підтверджених випадків інфікування COVID-19, з них 1 - летальний (померла літня жінка з Житомирщини).

16 березня президент Володимир Зеленський заявив, що у разі необхідності готовий запровадити в Україні надзвичайний стан, щоб не допустити поширення коронавірусу.