У Києві тимчасово не ходили трамваї на Троєщині / УП

У Києві на Троєщині сьогодні утворився затор з трамваїв - водій одного з них відмовився продовжувати рух через наявність у салоні більш як 10 пасажирів і викликав поліцію.

Як повідомляє УП, на вулиці Закревського зупинилися більше 10 трамваїв через те, що в салон зайшло більше 10 осіб та не всі в масках. Водій трамвая відмовився їх везти з посиланням на постанову Верховної Ради, він викликав поліцію.

Прибулі на місце патрульні не дозволили рух, поки не будуть дотримані норми. Один з патрульних заявив, що водій вчинив правильно і трамвай не рушить, поки в салоні буде не більше 10 осіб.

Відео дня

Поліцейський уточнив, що в разі, якщо водій порушує постанову, на нього можуть скласти протокол про адміністративне порушення за ст 44-3. На пасажирів поліцейські протокол скласти не можуть.

Читайте такожРинок біля станції метро "Героїв Дніпра" у Києві працює попри заборону (фоторепортаж)

За словами поліцейського тільки у його патруля це вже восьмий такий виклик за ранок. Він також додав, що патрулі контролюють виконання постанови і перевіряють по місту, чи всі водії громадського транспорту дотримуються вимоги.

Поліцейський уточнив, що водіям загрожує штраф до 32 тисяч. Сьогодні патруль вже склав кілька таких протоколів, які передадуть у суд. Хоча багато пасажирів без масок, водії їх пускають, але контролюють, щоб не більш 10 осіб.

Зрештою кількох людей умовили вийти і трамвай продовжив рух.

Читайте такожУ "Київпастрансі" збираються карати водіїв, які пускають понад 10 людей у транспорт

У прес-службі патрульної поліції Києва виданню повідомили, що зараз поліцейські реагують на всі повідомлення служби 102, які надходять про порушення карантину. Також якщо вони помічають порушення під час патрулювання, то вони зупиняються і припиняють порушення. В першу чергу вони проводять роз'яснювальну та профілактичну роботу.

За словами прес-секретаря патрульної служби Романа Мартинчука, пасажири зазвичай ставляться з розумінням. Зараз у базі немає інформації про складені протоколи у Києві, можливо, вони були складені, але їх ще не внесли до бази.

Як повідомляв УНІАН, у столиці вранці спостерігалися значні затори і черги на зупинках транспорту через закриття метрополітену.