Померла 56-річна жінка / фото УНІАН

На Івано-Франківщині сьогодні підтверджених випадків захворювання на коронавірус нема; в інфекційній лікарні перебуває 9 хворих з підозрою на цю інфекцію.

Читайте такожКоронавірус - головні новини за 18 березняПро це повідомив сьогодні на брифінгу т.в.о голови Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Федорів.

За його словами, на даний час в обласній інфекційній лікарні перебуває 9 хворих з підозрою на коронавірус.

Відео дня

«Сумарно, з моменту спостереження за цим вірусом, до лабораторії в місті Київ відправлено 9 біозразків. Хочу наголосити, що, станом на цю годину, підтверджених випадків захворювання на коронавірус в області нема. Тому прошу максимально зберігати спокій і не піддаватися на різні неправдиві інформації», - наголосив Федорів.

Т.в.о. голови облдержадміністрації також повідомив, що 17 березня в обласній клінічній лікарні померла 56-річна жінка.

«Вчора в обласній інфекційній лікарні померла хвора, 56 років. Приносимо співчуття рідним і близьким. Виставили діагноз – грип «А», ускладнений вірусно-бактеріальною пневмонією з важким перебігом. Всі зразки на дослідження, чи був у хворої коронавірус, в роботі. Наразі не підтверджено, що смерть наступила від коронавірусу. Перевірка триває. Усі матеріали надіслані до Києва», - сказав Федорів.

За його словами, жінка захворіла ще 13 березня, а до лікарів звернулася лише 15 березня; від запропонованої госпіталізації відмовилась. 16 березня в неї почалась задуха і її доставили «швидкою» до інфекційної лікарні, де підключили до апарату ШВЛ (штучної вентиляції легень).

За словами Федоріва, у медзакладах області розгорнуто 405 інфекційних ліжок. З них – 255 для дорослих та 150 – для дітей. Водночас він зауважив, що для того, щоб зробити максимальну кількість місць в обласній інфекційній лікарні, виникне потреба у апаратах ШВЛ. Наразі в області є 110 апаратів ШВЛ. Тому Федорів попросив органи місцевого самоврядування при гострій потребі за наказом департаменту охорони здоров’я тимчасово передати апарати ШВЛ обласній інфекційній лікарні.

Раніше УНІАН повідомляв, що у Чернівцях поліція розслідує смерть інфікованої коронавірусом жінки.