У Києві вивчають можливість роботи метро / УНІАН

У Києві вивчається можливість роботи метрополітену під час обмежувальних заходів, що запроваджені в столиці для протидії поширенню коронавірусу.

Про це в коментарі УНІАН повідомив заступник Київського міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів.

Читайте такожЗакриття метро: у Києві не будуть збільшувати кількість громадського транспорту

Відео дня

Він зазначив, що якщо якась модель роботи метрополітену на цей період буде напрацьована, то можливість її впровадження залежатиме від рішення Кабінету міністрів.

«У депутатському корпусі обговорюється можливість звернення до Кабінету міністрів щодо зміни в роботі метро. Йде мова про те, як може працювати метро так, щоб це якось було співмірне з карантином. Модель ще в обговоренні, про неї рано говорити. Тільки буде якась модель напрацьована, ми її публічно будемо проговорювати, в тому числі, зі ЗМІ. Але рішення приймати не Київраді. Ми можемо мати діалог з Кабінетом міністрів, але рішення приймати виключно центральній владі», - сказав Прокопів.

За його словами, на вирішення цього питання потрібен деякий час.

Також Прокопів зазначив, що питання вивчається з метою забезпечення безперебійної роботи важливих підприємств міста та держави у період обмежувально-карантинних заходів. «Йдеться, насамперед, про лікарні, заводи медичної галузі, оборонної сфери. І ці люди повинні якимось чином потрапляти на свої робочі місця. Для цього місцева влада повинна забезпечити логістику. Ми опрацьовуємо всі можливі варіанти для того, щоб стратегічні підприємства працювали безперебійно», - підкреслив Прокопів.

Як повідомляв УНІАН, 16 березня уряд ухвалив рішення про закриття метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі до 3 квітня.

Від 23:00 17 березня у столиці закрили метро, а почне працювати київський метрополітен з 06:00 3 квітня.

За рішенням влади, міські перевезення у зв’язку з карантином можуть здійснюватися у режимі "до 10 осіб" у маршрутних таксі, тролейбусах, автобусах та трамваях.