Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський закликав українців не вірити фейкам про коронавірус та користуватися лише офіційними джерелами інформації органів державної влади.

Про це йдеться у відеозверненні президента, розміщеному на сторінці Офісу президента в соцмережі Facebook.

«Набагато швидше від вірусу поширюються фейки щодо нього. Страшилки про 400 тисяч хворих на коронавірус в Україні – брехня», - заявив він.

Відео дня

Зеленський закликав всіх українців довіряти тільки офіційним джерелам інформації – офіційним сторінкам МОЗ, уряду, Верховної Ради, Офісу президента України.

Читайте такожЗеленський запевнив, що ніхто не виселятиме студентів з гуртожитків під час карантину

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу в світі.

16 березня Кабінет міністрів на виконання доручення президента України та рішення Державної комісії з питань ТЕБ і НС ухвалив рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України для запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Згідно з відповідною постановою, з 18 березня по 3 квітня в Україні введено заборону залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень.

Також заборонено перевезення більше 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах.

На сьогодні в Україні зафіксовано 16 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу, два з них летальні.

Інфографіка УНІАН