Депутати зібрались у внутрішньому дворі міськради в закритому режимі / фото скріншот відеотрансляції

Депутати Полтавської міської ради провели позачергову сесію на вулиці і виділили 34,5 млн грн на протидію поширенню коронавірусної інфекції.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, сесія проходила у внутрішньому дворі міськради в закритому режимі. Її пряма трансляція велась у соцмережах.

Під час сесії депутати виділили на протидію поширенню коронавірусу 34,5 млн грн.

Відео дня

Як повідомив в. о. мера міста, секретар міської ради Олександр Шамота, левову частку цих коштів спрямують на матеріальне забезпечення полтавських лікарень.

«Також із загальної суми 1 млн 250 тис. грн виділять на програму цивільного захисту населення, а саме на створення матеріального резерву, який знадобиться для патрульних поліцейських та інших працівників, які контролюватимуть в’їзди до Полтави. Ці мобільні бригади мають бути забезпеченими засобами індивідуального захисту. Окрім цього 300 тис. грн (по 100 тис. грн на кожну райраду міста) виділять за програмою боротьби зі злочинністю. Ці кошти спрямують громадським формуванням з безпеки», - заявив Шамота.

Левова частка виділених коштів піде на матеріальне забезпечення лікарень міста / фото скріншот відеотрансляції

Також у мерії Полтави повідомили, що на виділені кошти буде придбано 20 апаратів штучної вентиляції легень, 11133 тест-системи для виявлення коронавірусу. Близько 7 млн грн спрямують на закупівлю засобів індивідуального захисту, понад 4 млн грн – на придбання ліків.

Як повідомляв УНІАН, в Україні на даний час зафіксовано 16 випадків коронавірусної інфекції, з них два - смертельні. В країні оголошено загальнонаціональний карантин, який триватиме до 3 квітня.