Серіал був розроблений в найкоротші терміни - за 3 дні \ фото УНІАН

Міністерство цифрової трансформації створило оглядовий освітній серіал «Карантин: онлайн-сервіси для вчителів», в якому вчителям нададуть інформацію про інтернет-платформи дистанційного навчання. Про це повідомила прес-служба відомства в своєму Telegram-каналі.

Читайте такожВ разі завершення карантину 3 квітня дати кінця навчального року не зміняться – МОН

Серіал складається з 6 відеороликів, в яких беруть участь педагоги й експерти, що користуються різними сервісами дистанційного навчання через введений карантин, у тому числі і в школах.

Відео дня

Серіал був розроблений в найкоротші терміни - за 3 дні.

Згідно з повідомленням, у серіалі йтиметься про алгоритми та комунікації вчителів та школярів у період дистанційного навчання, а також роз'яснять специфіку використання онлайн-сервісів дистанційної роботи: Google Classroom, Microsoft Teams, Cisco Webex, Viber та інших.

Офіційна презентація серіалу відбудеться 23 березня на сторінці Мінцифри в мережі Facebook.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство цифрової трансформації наступного тижня запустить безкоштовний онлайн-курс для вчителів і викладачів про організацію дистанційного навчання під час карантину.

13 березня Міністерство цифрової трансформації запустило на порталі «Дія.Цифрова освіта» сайт для амбасадорів цифрового освіти (фізичних і юридичних осіб, які навчають цифрових навиків на цьому порталі), на якому можна буде розміщувати освітні програми для поліпшення цифрових навичок громадян.

11 березня Кабінет міністрів через поширення коронавірусу ухвалив рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня.