З 23 березня у Чернівцях буде заборонено проведення ремонтних і будівельних робіт / Facebook Володимир Бешлей

У Чернівцях з 20 березня правоохоронці повністю перекрили рух транспорту на в’їзді/виїзді з міста поблизу об’їзного кільця в селі Магала Новоселицького району у зв’язку із загрозою поширення коронавірусної інфекції.

Як повідомив кореспонденту УНІАН міський голова Чернівців Олексій Каспрук, такі нововведення передбачені розпорядженням посадовця, яке він підписав 20 березня.

Читайте такожУ Луцьку ченці пропонують підвозити медиків на роботу

Відео дня

Згідно з документом, з 20 березня патрульні поліції доручили повністю перекрити рух транспорту на в’їзді/виїзді з Чернівців (об’їзне кільце Магала на перехресті вулиць Січових Стрільців та В.Александрі).

Окрім того, начальнику міського комунального підприємства «МіськШЕП» доручено на час перекриття встановити будівельні блоки з обох сторін мосту через Прут на вул. Січових Стрільців та відповідні дорожні знаки для об’їзду ділянки.

За словами мера Чернівців, дітям до 14-ти років відтепер забороняється виходити з дому без супроводу батьків.

«Дитина може виходити з дому виключно з важливою метою. Наприклад, відвідування лікаря. Не для того, щоб погуляти і пограти з хлопцями у футбол», – повідомив Каспрук.

Також міський голова Чернівців сказав, що з понеділка, 23 березня у Чернівцях буде заборонено проведення ремонтних і будівельних робіт. Крім того, з понеділка у місті буде введено обов’язковий масковий режим. За словами посадовця, мешканці міста, відвідуючи діючі магазини, ринки чи супермаркети, повинні обов’язково одягати маски.

«В понеділок ми будемо це контролювати. Хочу нагадати, що згідно законодавства, рішення органів місцевого самоврядування, державних органів влади є обов’язковим для виконання, і за порушення цих вимог є адміністративна і кримінальна відповідальність», – сказав Олексій Каспрук.

Як раніше повідомляв  УНІАН, Олексій Каспрук закликав президента України Володимира Зеленського ввести режим надзвичайного стану на всій території Чернівецької області у зв’язку з загрозою поширення коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, станом на 22:00 20 березня кількість інфікованих коронавірусом в Україні збільшилась з 29 до 39. Зокрема, 10 нових випадків зафіксовано у Чернівецькій області. Таким чином, у Чернівецькій області наразі 25 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу.