Ілюстрація REUTERS

У Києві поліцейські та представники громадського формування «Муніципальна варта» чергуватимуть у наземному громадському транспорті, що перевозитиме громадян за спеціальними квитками.

Читайте такожОприлюднено схему руху громадського транспорту для киян, які матимуть перепустки

Про це йдеться в протоколі № 16 Постійної комісії ТЕБ та НС Київської міської держадміністрації від 21 березня, що оприлюднений на сайті КМДА.

Відео дня

Зокрема, Київському міському громадському формуванню з охорони та правопорядку державного кордону «Муніципальна варта» доручено забезпечити присутність працівників в кількості не менше однієї особи в кожній одиниці наземного громадського транспорту, що буде рухатись за окремо визначеними маршрутами, та перевірку наявності спеціального квитка, посвідчення особи та засобів індивідуального захисту.

Головному управлінню Національної поліції України в місті Києві та Управлінню патрульної поліції доручено забезпечити громадській порядок та виконання обмежувальних заходів на території міста Києва, у тому числі на зупинках громадського транспорту, а також забезпечити присутність працівників в кількості не менше двох осіб в кожній одиниці громадського транспорту, що буде рухатись за окремо визначеними маршрутами, та перевірку наявності спеціального квитку, посвідчення особи та засобів індивідуального захисту.

Рішення діятиме до покращення епідемічної ситуації.

Крім того, Департаменту транспортної інфраструктури КМДА доручено 22 березня забезпечити виготовлення та видачу підприємствам, установам, організаціям, які забезпечують життєдіяльність міста Києва, спеціального квитка для перевезення їх працівників у міському наземному транспорті (трамвай, тролейбус, автобус).

Як повідомляв УНІАН, у Києві з 23 березня громадським транспортом зможуть користуватися лише окремі категорії громадян, які їдуть на роботу на підприємства, що забезпечують критично важливі сфери життя столиці: медпрацівники, рятувальники, комунальники, правоохоронці, працівники аптек, продуктових магазинів і стратегічних підприємств. Ці категорії працівників зможуть користуватися громадським транспортом у Києві виключно за спеціальними перепустками.