У чоловіка задишка і сухий кашель / фото УНІАН

Сьогодні 40-річного мешканця Нетішина, який вночі повернувся з Будапешта, терміново госпіталізували до Хмельницької міської інфекційної лікарні з підозрою на Covid-19.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив міський голова Нетішина Олександр Супрунюк.

Читайте такожВ Одесі з підозрою на коронавірус госпіталізували жінку, яка повернулася з Польщі

Відео дня

За його словами, чоловік за два дні до приїзду зв’язався телефоном зі своїм сімейним лікарем і повідомив, що має низку хронічних захворювань, у тому числі часто хворіє на пневмонію.

“Під час в’їзду до України мешканець Нетішина постійно був на зв’язку з медиками, які рекомендували йому зупинитися в Ужгороді і там отримати медичну допомогу. Однак він вирішив їхати додому. На блокпостах перед Нетішином бригада лікарів готувалася його зустріти. Однак дивним чином він потрапив до нашого міста. Швидше за все, за допомогою своїх батьків, які з ним мали контакт”, - зазначив посадовець.

Супрунюк наголосив, що у прибулого чоловіка задишка і сухий кашель, стан середньої важкості.

У коментарі УНІАН головний лікар Хмельницької міської інфекційної лікарні Оксана Піддубна зауважила, що в чоловіка температура 37,7. У нього відібрали мазки на аналізи і відправили в столичну лабораторію на підтвердження підозри коронавірусу Covid-19. Результати будуть відомі з понеділка.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 22 березня в Україні зафіксовано 47 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них три летальні, один пацієнт одужав і вже виписаний з лікарні.