Зараз майже всі пацієнти виписані з клініки / biomed.ua

Одеський національний медичний університет пояснює закриття своєї багатопрофільної клініки на вул. Тінистій постановою Кабінету міністрів України про запобігання поширенню коронавірусу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказано в заяві, розміщеній на сайті вузу.

У ньому наголошується, що клінічні бази університету дотримуються наказів Міністерства охорони здоров'я України, а адміністрацією внз вжиті всі необхідні заходи у відповідності з рядом офіційних документів, зокрема, з постановою Кабміну «Про запобігання розповсюдження на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2».

Відео дня

За словами головного лікаря згаданої клініки Тетяни Муратової, згідно з постановою Кабміну, клініка тимчасово припиняє прийом амбулаторних хворих та проведення планових операцій. Зараз майже всі пацієнти виписані, а тим, кому необхідна подальша медична допомога, переведуть в інший багатопрофільний медичний центр внз - на вулицю Пастера.

Читайте такожВ Одесі з 23 березня скасують безкоштовний проїзд для пільговиків

Також Муратова стверджує, що, незважаючи на припинення прийому пацієнтів, на робочих місцях залишаються вона сама, її заступники, технічні працівники, співробітники господарської частини та деякі медсестри.

«У сформованій ситуації продовжувати приймати пацієнтів нерозумно, планове лікування можна відкласти. Тому що в разі поширення коронавірусної інфекції, куди ми подінемо пацієнтів, які лежать в стаціонарі? Ми не можемо піддавати їх ризику», - заявила Муратова, додавши, що в клініці ніколи не вівся прийом ургентних хворих.

При цьому вона зазначає, що клініка не внесена в перелік госпітальних баз Одеси для лікування інфікованих коронавірусом. Даний медзаклад надасть відповідну допомогу в разі відповідного розпорядження МОЗ.

Як повідомляв УНІАН, в соціальних мережах з'явилося повідомлення медиків про те, що Одеський національний медичний університет закриває під час карантину свою клініку, яка має апарати для вентиляції легенів. Зокрема, за словами лікаря-кардіолога Олександра Тімакова, з наступного тижня буде закритий багатопрофільний стаціонар – університетська клініка, розташована по вул. Тінистій, 8. Медик зазначає, що всіх співробітників відправляють у «вимушений простій», і співробітникам не дозволяють приймати ургентних хворих, хоча пацієнти звертаються з різними гострими станами».

Він стверджує, що харчоблок клініки вже закрили, а керівництво поставили до відома, що з вівторка будівля буде охороняти воєнізована охорона.

Читайте також: