Ілюстрація REUTERS

Коронавірус у світі: статистика

Від початку спалаху коронавірусної інфекції у світі на COVID-19 захворіли вже більш як 339 тисяч осіб, вилікувалися – 98 тисяч 834 людини. Кількість померлих від коронавірусу наближається до 15 тисяч.

Читайте такожЛікар Комаровський показав, як зробити антисептик для рук вдома (відео)

Найгірша ситуація наразі спостерігається в Італії. Там рівень смертності від коронавірусної інфекції вже перевищив показники у Китаї, де зареєстрували перший спалах коронавірусу. В Італії наразі виявлено понад 59 тисяч заражених, померло – 5 тисяч 476 осіб.

Відео дня

У Китаї тим часом налічується більш як 81 тисяча інфікованих коронавірусом, також у країні зафіксовано 3 тисячі 153 летальні випадки.

Ситуація в Україні

В Україні кількість лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19 станом на вечір 22 березня становила 73. За добу було виявлено 26 нових випадків.

Найбільше інфікованих коронавірусом зареєстровано у місті Києві, тут уже більш як 20 осіб підхопили хворобу.

Життя українських міст в умовах карантину / фото УНІАН

Один пацієнт в Україні вже одужав і його виписали з лікарні. Йдеться про жителя Чернівців, який показав негативний результат після повторного лабораторного аналізу.

Крім того, в Україні зафіксовано 3 летальні випадки.

Карантинне життя в Україні

У низці міст та областей України в рамках карантину з метою запобігання поширенню коронавірусу посилили обмежувальні заходи.

Так, у Києві відсьогодні зупинився майже весь громадський транспорт, рейси виконуються лише для перевезення пасажирів, які їдуть на роботу на підприємства, що забезпечують критично важливі сфери життя міста і країни. Водночас заборона не стосується власників приватних автомобілів.

Громадський транспорт працює лише для працівників критично важливих сфер життя / фото facebook.com/MunicipalnaVarta

Пропускати в столичний громадський транспорт стали лише за спеціальними перепустками. А в тролейбусах, автобусах і трамваях почали чергувати співробітники поліції, перевіряючи маски і перепустки.

Такі обмеження спричинили серйозні транспортні проблеми – люди на зупинках просто проводжають поглядом і годинами чекають транспорт, який навіть не зупиняється через лімітовану кількість пасажирів – до 10 осіб.

Перспектива запровадження надзвичайного стану

Все частіше стала лунати ідея запровадити в Україні надзвичайний стан. З таким закликом сьогодні звернувся до депутатів Верховної Ради міністр охорони здоров’я Ілля Ємець. 

Читайте такожУ МЗС розповіли про українців, які лікуються від коронавірусу або перебувають на карантині за кордоном

Як зазначили у МОЗ, Ілля Ємець "закликав народних депутатів проявити силу волі, не боятися, а заради порятунку українців зібратися і проголосувати за введення надзвичайного стану".

Поміж тим, цієї ночі до України з Китаю прибули 250 тисяч тестів для експрес-діагностики коронавірусної інфекції. Тест-системи до кінця дня доставлять в усі області країни.

Крім того, у МОЗі мають намір перевірити на наявність коронавірусу всіх людей, які нещодавно померли від пневмонії.

Повернення українців з-за кордону

Зі Стамбула до Києва в ніч на понеділок вилетів чартерний рейс з більш ніж 217 українцями на борту. Також більше сотні українців перебувають у транзитній зоні аеропорту Стамбула.

Всього за минулу добу до України повернулися понад 15 тисяч громадян. В усіх них виміряли температуру та провели опитування щодо стану їхнього здоров’я. У одного із пасажирів, за результатом експрес-тесту, виявлено коронавірус. Хворого одразу доставили до інфекційного відділення лікарні.

Читайте також: