Зеленський переніс призов / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Президент України Володимир Зеленський відтермінував весняний призов з квітня-червня на травень-липень 2020 року.

Відповідний указ №103/2020 від 23 березня розміщений на сайті глави держави.

Цим документом вносяться зміни в указ президента № 13 від 16 січня «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2020 році».

Відео дня

Згідно із зазначеними змінами щодо строків проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу весняний призов переноситься з квітня-червня на травень-липень 2020 року.

Також Зеленський доручив Кабінету міністрів привести свої акти у відповідність із цим указом.

Документ набирає чинності з дня його опублікування.

Читайте такожВ Україні на час карантину призупинено призов на строкову військову службу

Як повідомляв УНІАН, 18 березня стало відомо, що військкомати на час карантину призупинили заходи призову громадян на строкову військову службу.

«За розпорядженням командувача Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенанта Олександра Сирського військовими комісаріатами і територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки на час дії карантину призупинено заходи призову громадян на строкову військову службу, пов’язані з викликом призовників до призовних дільниць та обласних збірних пунктів, – до окремого розпорядження», - йдеться в повідомленні Сухопутних військ ЗСУ.