Говорити про терміни відновлення навчального процесу поки зарано, зазначив Кличко / УНІАН

Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що на сьогодні перенесення продовження навчального року у столиці на літо поки не обговорюється.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на прес-брифінгу щодо ситуації в Києві в умовах запроваджених протиепідемічних заходів та обмежень, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID-19).

Читайте такожБійці Нацгвардії, які патрулюють в'їзди до Києва, не мають захисних масок

Відео дня

Так, відповідаючи на запитання ЗМІ, чи можливе перенесення навчального року на червень-липень цього року столичний голова зазначив, що говорити про терміни відновлення навчального процесу поки зарано.

«12 березня ми призупинили навчальний процес в школах та вищих навчальних закладах столиці, а також в дитячих садочках. І, як показує статистика і рекомендації китайських лікарів, ми зробили вчасний і правильний крок. Поки зарано говорити про терміни відновлення навчального процесу, бо боротьба з хворобою в Україні тільки розпочинається. Коли ситуація нормалізується – тоді ми зможемо говорити про відновлення навчання», - сказав Кличко.

Він зазначив, що міська влада робить все можливе, аби школярі продовжували своє навчання дистанційно.

«Сьогодні вчителі дають завдання і навчальні програми школярам онлайн. Також телеканал «Київ» транслює телеуроки. І вони користуються великою популярністю. Відео уроків можна переглянути також на Youtube-каналі та сторінці каналу «Київ» у Facebook», - зазначив мер.

Як повідомляв УНІАН, в Україні вже зафіксовано 97 випадків інфікування коронавірусом COVID-19.