Арсен Аваков / REUTERS

Очільник МВС Арсен Аваков вважає, що введення надзвичайного стану в країні наразі не потрібне.

Про це він заявив у коментарі Українській правді.

Читайте такожПЦУ дозволила проводити богослужіння у храмах без людей

Відео дня

«Надзвичайний стан зараз не потрібен. Він передбачає обмеження конституційних прав. Для боротьби з вірусом нам це ні до чого. Його запровадження може бути тільки крайнім заходом», – сказав він.

Аваков переконаний, що нині достатньо впровадженої регіонами надзвичайної ситуації, аби зупинити поширення коронавірусної інфекції.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня, а також з 18 березня ввести заборону на залізничні, авіа - та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення, а також на роботу метрополітенів.

Крім того, з 17 березня заклади громадського харчування (ресторани, кафе), торгово-розважальні центри, інші установи розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури повинні тимчасово припинити свою роботу.

Дозволено надавати послуги з громадського харчування з застосуванням адресної доставки замовлення за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту. Дозволяється торгівля продуктами харчування, паливом, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення. Також можна здійснювати банківську і страхову діяльність.