Надзвичайний стан запроваджується по всій території країни \ УНІАН

Сьогодні Кабінет міністрів ухвалив рішення про введення режиму надзвичайної ситуації на всій території України на 30 днів і продовження карантину до 24 квітня.

Читайте такожНадзвичайний стан в Україні зараз не потрібен – Аваков

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду.

Відео дня

"Ми пропонуємо рішенням уряду ввести режим надзвичайної ситуації по всій країні", - заявив перед прийняттям рішення міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Також прийнято рішення про переведення єдиної державної системи цивільного захисту в режим надзвичайної ситуації і продовження карантину.

"Пропонується ... продовження дії карантину з 3 квітня до 24 квітня", - сказав перед прийняттям рішення міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Додатково до цього рішення Кабмін ухвалив: належним чином облаштувати КПП в зонах надзвичайної ситуації з обов'язковим санітарним оглядом громадян і пропуском тільки після медичного огляду осіб та дезінфекції транспортних засобів; залучити до роботи на цих пунктах працівників і технічні засоби МОЗ, Нацполіціі, Нацгвардії, ГСЧС, Госпродпотребслужби; всі приміщення, дороги і тротуари повинні проходити ретельну дезінфекцію; надавати допомогу малозахищеним верствам населення з залученням працівників соціальних служб, громадських і волонтерських організацій.

Інфографіка УНІАН