Ілюстрація \ REUTERS

Виявлений в Одесі коронавірусний хворий прибув в Одеську область через Нью-Йорк (США), Відень (Австрія) і Київ.

Читайте такожВ Одесі хворий на COVID-19 ще 14 березня покинув лікарню – голова ОДА

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив мер Одеси Геннадій Труханов. За його словами, чоловік, про якого йдеться, є громадянином США.

Відео дня

«Він прибув за маршрутом Нью-Йорк-Відень-Київ, звідки на особистому автомобілі приїхав до Одеси, Одеської області - до Фонтанки (передмістя Одеси, Лиманський район області - УНІАН). За короткий проміжок часу ми встановили маршрут його пересування і відвідування всіх місць», - сказав Труханов.

За попередніми даними, чоловік не користувався в Одесі і Одеській області громадським транспортом, а в селищі Фонтанка перебував у самоізоляції.

На цей момент оперативним міським штабом встановлено всі маршрути пересування хворого. Проводиться повна дезінфекція місць його перебування.

В індивідуальному порядку відпрацьовуються всі ланцюжки контактів, також вирішується питання тестування членів сім'ї хворого. Всі контакти передаються в Лабораторний центр Одеської області.

«Сьогодні хворий перебуває в повному контакті з оперативним міським штабом міста і надає всю необхідну інформацію. На цей момент його самопочуття задовільне», - додав Труханов.

Він наголосив, що відповідну інформацію передано керівництву Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні стало відомо, що в Одеській області зареєстровано перший випадок коронавірусу COVID-19. Голова Одеської ОДА Максим Куций повідомив, що інфікований чоловік (1995 року народження), який прибув в Україну з США. За медичною допомогою він звернувся, відчувши нездужання, і після негативних тестів на грип і ГРВІ, 14 березня, покинув відділення, підписавши документ про самоізоляцію.