Наповнення вагонів - 100-відсоткове, але виїхати на батьківщину змогли не всі \ Роман Цимбалюк

Спеціальний потяг «Укрзалізниці» Москва-Київ вирушив до української столиці.

Читайте такожУ Франції ще понад 800 українців просять про евакуацію - посол

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, у купейних вагонах виключно громадяни України. Наповнення вагонів – 100-відсоткове, але виїхати на батьківщину змогли не всі.

«На даний час за сприянням посольства та «Укрзалізниці» вирушає 716 наших громадян до України, повертаються до Києва. Але записано, з’явилася значно більша кількість громадян, які бажають виїхати. Проте у них залишається можливість виїхати через автомобільні пункти пропуску», - сказав УНІАН консул посольства України в Росії Владислав Жорницький.

За його словами, бажаючих сісти в цей потяг було вдвічі більше, і ті, кому все ж таки пощастило, не приховували своїх емоцій.

Потрапити до вагонів було можливо лише після вимірювання температури. Багато пасажирів були у захисних масках.

В купейних вагонах 716 громадян України Роман Цимбалюк

«На мою думку, це дуже актуально і дуже важливо, багато людей у Москві залишилось у тій ситуації, що не має де бути, а додому потрібно їхати - їхати немає чим. Я вважаю це дуже актуальним, і добре, дуже дякуємо, що це організували», - сказала одна з пасажирок.

«Це дуже важливо, тому що людям - на роботу, так сюди ніхто не їде. Наприклад, я була у дочки, біля внука, тому що він хворіє і прийшлось їхати, а назад не було як. Дякую всім, хто організував», - додала інша пасажирка.

Прибуття поїзда до Києва очікується в неділю, 29 березня, о 8:32 \ Роман Цимбалюк

Українців, які не з Києва, завтра мають розвезти по домівках - принаймні у кожного запитали, в яку саме область вони вирушають далі.

Прибуття потягу в Київ очікується в неділю, 29 березня, о 8:32.

Як повідомляв УНІАН, 25 березня Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та продовжив карантин до 24 квітня з метою запобігання поширенню COVID-19.

Потрапити в вагони можна було тільки після вимірювання температури \ Роман Цимбалюк

26 березня президент Володимир Зеленський заявив, що з 28 березня державний кордон буде закрито й буде припинено усі пасажирські перевезення.