Лікарі звільняються через ризик захворіти COVID-19 / фото УНІАН

У Тернополі з інфекційного відділення лікарні звільнилося 8 лікарів через небезпеку захворіти на коронавірус.

Читайте такожЕкс-заступник глави Київської ОДА помер від COVID-19

Як передає кореспондент УНІАН, про це у програмі «Тема дня» на «Суспільному» повідомив головний лікар Тернопільської лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський.

Відео дня

«8 працівників вже звільнилися з інфекційного відділення навіть ще не контактуючи з хворими на коронавірус. Бо є побоювання, є ризики для власного здоров’я. У когось хронічні захворювання, у когось малі діти. І щоб не наражати сім’ю на небезпеку, люди звільнилися з роботи. Цього могло б не статися, якби в наших працівників була мотивація. Отримуючи 4 тис. грн зарплати мало хто може віддавати себе роботі в таких небезпечних умовах», – зауважив Чайківський.

За його словами, наразі медикам виплатили лише надбавку у розмірі посадового окладу, передбачену постановою міського голови Тернополя Сергія Надала для медпрацівників, які контактують з хворими на коронавірус.

Водночас обіцяні урядом 200% надбавки ще не виплачували.

Також для безпеки сімей медпрацівників, для працівників лікарні надали номери готелю «Галичина».

«З вчорашнього дня працівники інфекційного відділення в позаробочий час відпочивають в готелі «Галичина». Троє наших працівників поселилися там. Вони не повертаються в сім’ю, щоб не наражати родичів на ризики», – сказав Чайківський.

Як повідомили в Тернопілському штабі боротьби з корона вірусом, станом на 10 год 29 березня на Тернопільщині зареєстровано 57 випадків Covid-19, підтверджених лабораторно.

З них 44 – жителі Монастириського району (1 – летальний), 9 – жителів Заліщицького району, 2 – жителі міста Тернополя, 1 – житель Тернопільського району, 1 – житель Кременецького району. 11 випадків залишаються під підозрою.

Як повідомляв УНІАН, в Україні на ранок 29 березня налічується 418 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Дев'ять із них – смертельні. П'ятеро пацієнтів одужали.

Читайте також: