Ілюстрація / REUTERS

З початку запровадження карантину в Україні у зв'язку з поширенням коронавірусу в країну повернулися понад 144 тисяч українських громадян.

Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ.

Крім цього повідомляється, що 174 українця за кордоном перебувають на карантині в таких країнах: Азербайджан (1), Бельгія (1), Бразилія (16), В'єтнам (9), Італія (10), Катар (1), Китай (1), Молдова (1), Нігерія (6), Нідерланди (1), ОАЕ (3), Польща (107), Румунія (5), Росія (1), США (2), Німеччина (7), Чорногорія (1) і Швейцарія (1).

Відео дня

Читайте такожУ МЗС розповіли про українців, які лікуються та перебувають на карантині за кордоном через коронавірус

Проходять лікування від коронавірусу 27 громадян України. Серед них 3 в Австрії, 4 в Домініканській Республіці, 1 в Іспанії, 5 в Італії, 2 в Нігерії, 1 в Нідерландах, 2 в ОАЕ, 2 у Польщі, 1 на Сейшельських островах, 1 у США, 4 в Німеччині і 1 в Швейцарії.

Зазначимо, 27 березня Україна закрила кордон на в'їзд для всіх громадян. Президент Володимир Зеленський заявив, що про громадян, які залишилися за кордоном, будуть дбати дипломати. Також Зеленський заявив, що близько 17 тисяч громадян України, яких повернуть з-за кордону, пройдуть обсервацію.

Нагадаємо, напередодні закриття кордону за добу, 27 березня, в Україну повернулися понад 37 тисяч осіб. Всього в цей період на в'їзд і виїзд кордонів перетнули майже 49 тисяч осіб.

Читайте також: