Поліція охоронятиме місця обсервації / фото УНІАН

Правоохоронці охоронятимуть місця обсервації громадян, які повертаються з-за кордону, а також роз’яснюватимуть їм, що покидати ці місця ізоляції заборонено.

Про це в ефірі hromadske заявив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.

Він уточнив, що МВС має забезпечити охорону громадського порядку під час переміщення громадян від кордону до місця обсервації та безпосередньо у самому місці обсервації.

Відео дня

"Так, як зараз це відбувається біля готелю в центрі Києва (готель "Козацький" - ред.) і санаторію Пуща-Водиця, куди прибули громадяни для обов’язкової обсервації. Там спілкуються правоохоронці з громадянами, які пояснюють необхідність дотримання таких карантинних обмежень і наголошують на тому, що під час ізоляції заборонено виходити за межі обсервації, ні з ким не спілкуватися - лише телефоном і іншими засобами електронного зв’язку", - пояснив речник МВС.

Читайте такожПоліція поки не штрафуватиме українців за відсутність масок і шашлики під час карантину

Шевченко наголосив, що у вказаних місцях обсервації є достатня кількість нарядів поліції "для належного забезпечення карантинних заходів".

"Між іншим, ніяких жодних грубих порушень не було зафіксовано, як, до речі, і з двома рейсами з Дохи, Катару. Так, певні громадяни не хотіли протягом тривалого часу добровільно їхати в місця обсервації. Але після тривалого роз’яснення, бесід, всі вийшли і прослідували на автобусах до місця обсервації", - додав він.

Речник МВС підкреслив, що після ухвалення 29 березня постанови уряду кожен громадянин, який прибуде до України з-за кордону будь-яким шляхом (літаком, потягом, авто), повинен пройти обов’язкову обсервацію.

"Тобто, перебування протягом 14 днів у місцях, визначених обласними держадміністраціями або КМДА", - уточнив він.

Раніше УНІАН повідомляв, як евакуйовані з В'єтнаму українці відмовилися від обсервації і намагалися втекти з аеропорту, виламавши двері.

Читайте також: