Ілюстрація REUTERS

Більш як 50% українців вважають реальною загрозу COVID-19 для себе і для своїх сімей, 41% - протилежної думки.

Про це йдеться в переданих УНІАН результатах опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

Читайте такожКоронавірус в Україні та світі: найважливіше за 1 квітня

Відео дня

"Результати опитувань засвідчили, що абсолютна більшість респондентів бачать реальну загрозу поширення коронавірусу в Україні. Порівняно з початком карантину, кількість тих, хто бачить загрозу, зросла (з 73% до 87%)", - зазначають соціологи.

Так, 51% опитаних вважають реальною загрозу коронавірусу особисто для себе і для їх сімей, 41% - протилежної думки.

Відзначається, що за останні два тижні в цьому питанні думки респондентів майже не змінилися. Відносно частіше про загрозу говорили жителі західних і центральних регіонів країни і городяни.

За даними опитування, оцінюючи рівень захворюваності на коронавірус в Україні за 5-бальною шкалою, 28% опитаних оцінили його як дуже високий або високий, 34% - середній, 32% - як низький або мінімальний. Найчастіше про високий рівень захворюваності говорили жителі півдня, городяни й представники старшої вікової категорії.

"Оцінюючи ситуацію із захворюваністю у своєму регіоні, респонденти вважають її менш загрозливою, ніж по країні в цілому. Так, лише 13% опитаних відзначили, що рівень захворюваності в їх місцевості високий, 65% вважають низьким, або ж мінімальним. Остання думка переважає серед жителів східних областей і селян", - йдеться в опитуванні.

***Опитування провела соціологічна група "Рейтинг" методом CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів у дві хвилі: перша - 25-27 березня, друга - 28 -30 березень середа населення України від 18 років і старшого. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: перша хвиля - 1000 респондентів, друга хвиля - 1000 респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує 4%.