Омбудсмен  взялася моніторити нормативно-правові акти щодо боротьби з коронавірусом / фото УНІАН

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила про численні звернення українців, які після повернення з острова Балі перебувають на обсервації. Українці скаржаться на «примусове утримання та порушення права на свободу пересування».

Читайте також"Весь автобус звалив": евакуйовані українці втекли з обсервації і скаржилися, що їх затримують (фото)Про це вона написала у себе на сторінці в Facebook.

За її словами, у зв’язку із ситуацією, яка виникла під час евакуації українців з острова, вона ініціювала нараду з представниками Міністерства внутрішніх справ, Міністерства охорони здоров'я та Міністерства закордонних справ.

Відео дня

«Зважаючи на суспільний резонанс довкола обмежень встановлених урядом, задля запобігання порушення прав і свобод громадян України домовилися про включення мого представника до складу оперативного штабу з подолання поширення коронавірусної інфекції Covid-19 при Міністерстві охорони здоров'я України. Найближчим часом Офіс омбудсмена надасть роз'яснення щодо застосування положень Конституції України про свободу пересування в умовах оголошеної надзвичайної ситуації та установленого карантину», – зазначила Денісова.

При цьому вона додала, що надалі Офіс омбудсмена здійснюватиме моніторинг нормативно-правових актів щодо запобігання поширення коронавірусної інфекції «на дотримання конституційних прав і свобод людини та громадянина».

Раніше УНІАН повідомляв, що у Києві з-під обсервації втекли більш ніж півсотні громадян, які повернулися з-за кордону.

Читайте також: