СБУ провела обшуки в в медцентрі "Євролаб" \ facebook.com/SecurSerUkraine

Служба безпеки України (СБУ) провела обшуки в київському медичному центрі «Євролаб» у рамках провадження щодо можливого приховування даних про позитивні тести на коронавірусну інфекцію.

Читайте такожУ Тернополі волонтери виготовляють безкоштовні захисні щитки для медиків (фото)

Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ. «Головне слідче управління Служби безпеки України розслідує кримінальне провадження за фактом можливого вчинення посадовими особами товариства з обмеженою відповідальністю «Євролаб» дій, які спрямовані на поширення епідемії COVID-19 та заподіяння шкоди здоров’ю населення України», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що йдеться про навмисне неповідомлення відповідним державним органам інформації про виявлені позитивні результати тестів на коронавірус в окремих осіб.

«1 квітня 2020 року на підставі судової ухвали було проведено обшуки в приміщеннях ТОВ «Євролаб» для встановлення усіх обставин даного правопорушення. За їх результатами вилучено важливі для слідства документи та інформацію. Найближчим часом вилучені документи опрацюють із залученням фахівців Міністерства охорони здоров’я України, після чого будуть прийняті відповідні процесуальні рішення у кримінальному провадженні. Досудове розслідування триває, проводяться всі необхідні та передбачені чинним законодавством слідчі й розшукові дії», - повідомили в СБУ.

У Службі наголошують, що й надалі приділятимуть особливу увагу будь-яким порушенням закону, які пов’язані з поширенням коронавірусу в Україні, бо сьогодні це є питанням національної безпеки.

«Також ми вважаємо неприпустимим, коли окремі особи, що своїми діями поставили під загрозу здоров’я та життя багатьох людей, намагаються уникнути відповідальності та переводять ситуацію у політичну площину», - додали у відомстві.

Як повідомляв УНІАН, 20 березня прокуратура Києва відкрила провадження проти службових осіб приватної медичної клініки, які не повідомили державні органи про пацієнта, хворого на коронавірус.

Згідно інформацією, оприлюдненою у ЗМІ, киянин, який нещодавно відвідував Швейцарію, зробив тест в одному з приватних медичних центрів столиці. Проте центр не повідомив про позитивний тест пацієнта МОЗ і Центр громадського здоров'я. Діагноз підтвердила і надала інформацію державним органам України одна з німецьких лабораторій.

Крім того, 23 березня у ЗМІ знову з’явилася інформація про ту саму клініку Eurolab, яка належить відомому бізнесмену Андрію Пальчевському, що нібито її співробітники приховали від МОЗ дані про ще 4 позитивних тести на короновірус громадян, які нещодавно повернулися з курорту Куршавель. Результати обстеження були підтверджені у Німеччині, а німецькі медики поінформували про ці випадки МОЗ України, стверджують журналісти.

24 березня речниця прокуратури Києва Надія Максимець поінформувала, що слідчі запросили співробітників столичного приватного медцентру для надання пояснень з приводу можливого приховування позитивних результатів тестів на коронавірус.

Своєю чергою у медичному центрі Eurolab спростували приховування від МОЗ інформації про виявлення коронавірусу у своїх пацієнтів, проте не дали УНІАН коментарів з цього приводу.