Міносвіти прокоментувало інформацію про подовження карантину та скасування ЗНО / УНІАН

У Міністерстві освіти та науки заявили, що інформація про нібито продовження загальнонаціонального карантину до 15 травня та відміну зовнішнього незалежного оцінювання є фейком.

Читайте такожСобаку - можна, дитину - ні: Комаровський розкритикував уряд через карантин

Про це йдеться у повідомленні Міносвіти на офіційній сторінці у Facebook.

Відео дня

«Наразі вона (інформація – УНІАН) активно поширюється у батьківських та вчительських групах з посиланням на Facebook-сторінку МОН. Однак ця інформація не відповідає дійсності», - зазначають у відомстві.

Наголошується, що 2 квітня уряд визначив, що карантин триватиме до 24 квітня. «Ця дата наразі залишається незмінною. Якщо уряд ухвалить рішення про продовження карантину, Міністерство освіти і науки повідомить про це на офіційних ресурсах, а також надішле відповідні листи місцевим управлінням освіти», - підкреслили у Міносвіти.

Також у МОН зазначили, що представники відомства вже неодноразово наголошували, що 2020 року вступ до вишів відбуватиметься за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, тож відміна ЗНО є неприпустимою.

У міністерстві вчергове закликали громадян довіряти тільки офіційним джерелам – сайту МОН та офіційним сторінкам в соціальних мережах (Facebook, Telegram, Twitter).

Як повідомляв УНІАН, терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році переноситимуть на більш пізні дати, продовження карантину також змінить і терміни проведення вступної кампанії.

Якщо учні повернуться за парти у травні чи червні, то основна сесія зовнішнього незалежного тестування буде проведена після 20 червня. «Якщо учні не зможуть повернутися у червні, то і в липні, і в серпні ми зможемо здійснити і пробну, і основну сесії ЗНО. Ми готові розпочати ЗНО в червні, ми готові розпочати його у липні, і ми готові розпочати його навіть у середині серпня. Якщо у серпні, то процедура ЗНО закінчиться у середині вересня, а за таких умов вступна кампанія до закладів вищої освіти завершиться до середини жовтня», - заявила на брифінгу 26 березня т.в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Нагадаємо, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко вважає, що пік епідемії захворюваності COVID-19 в Україні очікується між 15 і 25 квітня.

Читайте також: