У КМДА нагадали про нові обмеження / фото kyivcity.gov.ua

У Києві запроваджують нові протиепідемічні обмеження.

Як повідомили у прес-службі Київської міськдержадміністрації, про це йдеться у розпорядженні керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Миколи Поворозника.

Він нагадав, що з понеділка, 6 квітня, у столиці, як і в інших містах України, почнуть діяти нові обмежувальні заходи на період карантину, передбачені постановою уряду №211.

Відео дня

Читайте такожЗа кордоном збільшилася кількість хворих на коронавірус українців

«Також міська влада затвердила новий перелік заходів, спрямованих на запобігання поширенню гострої коронавірусної хвороби COVID-19. Я розумію, що більшість обмежень можуть здаватися незручними, та зараз мова йде про здоров'я та життя тисяч киян», – пояснив Поворозник.

Зокрема, встановлені особливі умови в’їзду та виїзду з міста для громадян і транспортних засобів, затверджені вимоги до якості реалізації продуктів харчування та продовольчої торгівлі, у тому числі в магазинах на автозаправках, та запроваджені обмежувальні заходи для населення.

Крім того, додали у КМДА, розпорядженням установлено особливий порядок проведення профілактичних та протиепідемічних заходів для закладів освіти і гуртожитків закладів освіти, для транспортних підприємств, для закладів торгівлі господарчими товарами (засобами гігієни) – незалежно від їх підпорядкування і форми власності. Також для працівників підприємств із обслуговування житлового фонд, підприємств, установ та організацій, для яких неможливо перейти на дистанційний режим роботи, для тимчасових споруд (малих архітектурних форм), у яких здійснюється торгівля продовольчими та/або непродовольчими товарами без приготування та/або споживання їжі та напоїв.

Згідно з оприлюдненим розпорядженням, без засобів особистого захисту не можна буде перебувати:

  • на території загального користування (парки, в тому числі Гідропарк, Лугопарк, лісопарки, парки культури та відпочинку), рекреаційні зони, сади, сквери та майданчики; площі, бульвари, проспекти; вулиці, провулки, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки; підземні переходи; пляжі; кладовища, інші території загального користування);
  • в приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ, підприємств, установ і організацій (зокрема заклади торгівлі, надання послуг) усіх форм власності, готелів та аналогічних засобів розміщення громадян, гуртожитків, вокзалів і аеропортів;
  • в транспорті (в тому числі, що працює в режимі регулярних спеціальних перевезень), на зупинках громадського транспорту;
  • на прибудинкових територіях; територіях будівель та споруд інженерного захисту територій; територіях підприємств, установ, організацій та закріплених за ними територіях на умовах договору.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня уряд посилив карантинні заходи. Зокрема, до 24 квітня заборонено: з 6 квітня перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності; спортивних та дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.

У роз’ясненні уряду щодо нових обмежувальних заходів зазначається: гуляти навколо будинків дозволено, але групами не більше двох осіб; люди старше 60 років не повинні виходити з дому; людям, які перебувають на самоізоляції (крім хворих на COVID-19) та про яких немає кому подбати, дозволено у масках відвідувати магазини та інші місця торгівлі, які розміщені на відстані не більше ніж 2 кілометри від місця самоізоляції.

Читайте також: