Ілюстрація / REUTERS

У Хмельницькому державне підприємство «Новатор» (входить до складу концерну «Укроборонпром» – УНІАН) готове виготовляти апарати штучної вентиляції легень.

Читайте такожУ Києві запроваджують нові карантинні обмеження: в КМДА розповіли деталіЯк повідомляє УНІАН, про це зазначив міський голова Олександр Симчишин в інтерв’ю місцевому телеканалу.

«Мав розмову з керівництвом заводу «Новатор», яке повідомило, що готове розглядати можливість виготовлення апаратів штучної вентиляції легень. Однак їм знадобиться лише півроку, щоб зробити технічну документацію в умовах нашої бюрократії. Якби у грудні минулого року було б запустити цей процес, а це підприємство «Укроборонпрому», то у Хмельницькому на травень уже могли виготовляти апарати ШВЛ», – вважає градоначальник.

Відео дня

Міський голова зауважив, що 25 березня депутати Хмельницької міськради виділили 19,8 мільйонів гривень на закупівлю медичного обладнання і засобів для протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Частину цих коштів направили на придбання 10 апаратів штучної вентиляції легень, поставку яких очікують протягом двох тижнів.

За словами Симчишина, в цілому медичні заклади Хмельницького мають 40 апаратів штучної вентиляції легень.

Раніше УНІАН повідомляв, що у Хмельницькому влада готова повністю зупинити громадський транспорт.