З 6 квітня в Україні офіційно набирає чинності ряд нових обмежень щодо того, як перебувати на вулиці / фото УНІАН

В Україні від сьогодні, 6 квітня, посилюються карантинні заходи.

Для боротьби з поширенням коронавірусу уряд запровадив ряд додаткових обмежень, які будуть діяти в Україні з 6 квітня і до закінчення карантину. У постанові Кабміну №255 від 2 квітня позначений список обмежувальних заходів на час карантинного режиму.

На вулицю не можна виходити без документів, а в громадських місцях запроваджено "масковий режим". УНІАН зібрав коротку інформацію про те, які нові заборони впровадили для жителів країни з 6 квітня.

Відео дня

Від сьогодні заборонено:

  • перебувати в громадських місцях без захисної маски або респіратора, які можна зробити самому;
  • виходити на вулицю без документів, що посвідчують особу;
  • виходити на вулицю більше ніж двом людям разом, крім службової необхідності або супроводу дитини;
  • знаходитися в громадських місцях дітям до 14 років без супроводу дорослих;
  • відвідувати навчальні заклади всім, окрім їхніх працівників;
  • відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, крім вигулу домашніх тварин однією людиною та в разі службової необхідності;
  • ходити на спортивні та дитячі майданчики;
  • відвідувати заклади соціального захисту, будинки престарілих, інтернати, заклади паліативної допомоги, психіатричні лікарні;
  • проводити всі культурні та спортивні заходи, крім тих, що забезпечують роботу місцевої або державної влади, за умови, що можновладці будуть у захисних масках та дотримуватимуться протиепідемічних норм;
  • роботу закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, фітнес-центрів, закладів культури тощо;
  • самовільно залишати місця обсервації (ізоляції);
  • відвідувати пункти розміщення біженців, крім тих людей, хто надає їм правову допомогу.
Що заборонено з 6 квітня

Нагадаємо, 11 березня Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордони. Роботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста.

Читайте такожУ Києві запроваджують нові карантинні обмеження: в КМДА розповіли деталі

За 2 тижні після цього Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та подовжив карантин на місяць - до 24 квітня. 3 квітня карантин посилили: ввели обов’язкову 14-денну обсервацію для осіб, які прибувають з-за кордону, заборонили пересуватися вулицями більш ніж двом особам, крім випадків супроводу дітей.

Водночас в уряді кажуть, що можуть продовжити карантин, якщо цього вимагатиме ситуація з поширенням коронавірусу. Але прем'єр Денис Шмигаль припустив можливість поступового послаблення карантину, якщо динаміка захворюваності почне знижуватися. Наприклад, у кінці квітня можуть частково відновити рух громадського транспорту та дозволити ходити на роботу людям працездатного віку.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентрами спалаху в Україні стали Чернівецька область та місто Київ, де хворобу діагностують найбільше. 

Читайте також: