Ілюстрація / REUTERS

У понеділок, 6 квітня, 20 українських медиків, відряджених до Італії для боротьби з коронавірусом COVID-19, вийшли на вахту в госпіталях.

Читайте такожГромадські місця Києва та заборонені для відвідування зони: КМДА оприлюднила перелік

"Вчора цілий день був інструктаж, їх розподіляли по бригадах, з якими вони співпрацюватимуть", – розповів Надзвичайний і Повноважний посол України в Італії Євген Перелигін, передає «Обозреватель».

Відео дня

За його словами, у складі групи українських медиків 13 лікарів і 7 медичних сестер, що спеціалізуються на інтенсивній терапії. Вони були поділені на дві підгрупи, їх розмістили в двох містах регіону Марке – Пезаро і Урбіно.

Як пояснив дипломат, цей регіон був обраний не випадково: саме там відчувається гостра нестача медперсоналу через велику кількість інфікованих лікарів. "Тому там наша допомога буде найбільш відчутна", – зауважив він.

Посол повідомив про те, що українським медикам надається всіляке сприяння. Так, у Пезаро "їх розмістили в найкращому готелі, який власник надав безкоштовно для наших лікарів". "У кожної групи є супровідна особа з Міністерства з надзвичайних ситуацій Італії, що відповідає за всі контакти, допомогу, сприяння".

"Українська громада регіону зголосилася працювати перекладачами, якщо це буде необхідно. До нас також звернулися українські лікарі, які проходили або проходять стажування в університеті Перуджі. З ними теж налагоджено зв'язок", – розповів дипломат.

Згідно з попередніми домовленостями, українські лікарі пробудуть в Італії 2 тижні. "Але далі все залежатиме від ситуації в Україні і в Італії", – пояснив посол.