Відтепер уроки показують на телебаченні / фото rusbase.vc

Уроки ініціативи «Всеукраїнська школа онлайн» будуть доступні до перегляду, окрім телевізійних каналів, також на ресурсах групи 1+1 media: УНІАН, 1+1 video, Київстар ТБ, ТСН.ua, Главред, де створені окремі розділи для розміщення матеріалів. Крім того, телеканали ПЛЮСПЛЮС і УНІАН-ТБ, що входять до групи 1+1 медіа, у рамках загальнонаціональної освітньої кампанії «Всеукраїнська школа онлайн» транслюватимуть уроки для учнів 5-го та 8-го класів. Телевізійний проект групи, покликаний надати доступ школярам до навчання під час карантину, отримав назву «Українська ТБ-школа».

Платформа 1+1 video у будні дні з 10:00 до 12:00 здійснюватиме онлайн-трансляцію ефіру телеканалів ПЛЮСПЛЮС і УНІАН-ТБ з уроками для учнів 5-го та 8-го класів. Крім того, щодня на 1+1 video оновлюється бібліотека з відео-уроками всіх предметів з 5-го по 11-ий клас. Уроки доступні за посиланням.

Також, уроки онлайн можливо переглядати і за допомогою платформи онлайн-телебачення «Київстар ТБ», спільного продукту 1+1 media та компанії Київстар, у пропозиції якого доступні телеканали ПЛЮСПЛЮС та УНІАН-ТБ, які забезпечуватимуть трансляції уроків, та інші. Після завершення ефіру переглянути уроки можливо за допомогою функції Catch Up, яка дозволяє переглядати телепередачі через певний час після їх показу в ефірі, а також у відеобібліотеці «Київстар ТБ».

Відео дня

Читайте такожРобимо уроки онлайн: як минув перший день онлайн-школи в Україні, домашні завдання (фото, відео)

На УНІАН  також функціонує окремий розділ «Школа онлайн», де щоденно будуть розміщені відео-уроки всіх предметів з 5-го по 11-тий клас.  Заняття з усіх предметів для усіх класів будуть з’являтись у табличці розкладу на сайті у день їх всеукраїнської телевізійної трансляції. Якщо ви запізнились на урок чи випадково пропустили його – маєте можливість переглянути заняття і повчитись у будь-який час, оскільки усі уроки зберігаються в архіві УНІАН. Щоб отримати перелік усіх відеоуроків, потрібно зробити вибір класу та предмету.

На ТСН.ua створено окремий розділ «Школа онлайн», де розміщуються відео-уроки всіх предметів з 5-го по 11-тий клас з щоденним оновленням. Крім того, ТСН.ua надаватиме читачам корисні та практичні поради, які перевірені на власному досвіді тих батьків, що вже не перший рік навчають дітей вдома. Хоумскулінг почав набирати оберти декілька років тому, і це зараз виклик до багатьох, хто приєднався до навчання онлайн. Тому ТСН.ua будуть максимально підтримувати батьків порадами.

На сайті Главред з’явився розділ «Онлайн-уроки», де є вся інформація по розкладу «Всеукраїнської школи онлайн», а також новини з стрімами телевізійних-трансляцій.

Розклад уроків на ТБ

Нагадаємо, шкільна програма на період карантину розроблена Міністерством освіти та науки разом із викладачами. Запис уроків відбувається на базі Новопечерської школи, де 40 вчителів з Києва стануть вчителями для учнів з усієї України. Аби дистанційне навчання було цікаве та утримувало увагу школярів біля екранів, до уроків долучаються українські зірки – телеведучі, музиканти, актори, спортсмени. Вони відповідають на запитання викладачів, проводять разом з ними досліди, вирішують в ефірі задачі. Розподіл шкільних програм у рамках «Всеукраїнська школа онлайн» за телеканалами: 5-й клас – ПЛЮСПЛЮС, телеканал «112 Україна»; 6-й клас – Zoom, NEWSONE, Піксель; 7-й клас – ZIK; 8-й клас – УНІАН-ТБ, Індіго; 9-й клас – телеканал «Рада», UA Культура; 10-й клас – UA Перший; 11-й клас – М1.