Пандемія оголила проблеми, які існують в українській системі охорони здоров'я  / УНІАН

У Всесвітній день здоров’я глава МОЗ Максим Степанов пообіцяв, що Україна неодмінно матиме сучасну та ефективну медицину, пацієнти зможуть своєчасно отримувати всю потрібну медичну допомогу, а лікарі – працювати в гідних умовах.

Читайте такожКоронавірус в Україні та світі: найважливіше за 7 квітняПро це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

«Я впевнений, що це можливо. Вже сьогодні ми крок за кроком рухаємось до цієї мети», – зазначив Степанов.

Відео дня

За його словами, пандемія коронавірусу вчить цінувати прості речі та «оголила ті проблеми, що існують в українській системі охорони здоров'я, та поставила її реформування в пріоритет для країни, винесла це питання на перший план».

«Однак у цих важких обставинах проявляються не лише проблеми, а й сильні позитивні людські якості. Ми бачимо взаємну підтримку та допомогу. Лікарі, волонтери, представники бізнесу – це єдина команда, яка нині працює 24/7. І це приклад того, що кожен із нас може зробити свій внесок у збереження здоров’я рідних та суспільства», – додав Степанов.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Україні станом на 9.00 7 квітня зафіксовано 1 тисячу 462 випадки коронавірусної хвороби. 45 осіб померли від COVID-19, 28 пацієнтів одужали.

Читайте також: