Як працюватимуть церкви в Україні на Великдень / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заслухав інформацію урядовців щодо проведення церковних обрядів у безпечному для українців форматі, а також про можливості здійснення богослужінь онлайн з метою запобігання поширенню коронавірусу.

Читайте такожНа Полтавщині священики проводять стріми богослужінь та збирають донатиПро це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Крім того, на нараді керівник Офісу президента Андрій Єрмак наголосив на необхідності безпечного проведення Великодніх свят. «Уже сьогодні велике свято – Благовіщення. І люди, за традицією, хочуть піти до церков. Маємо ще активніше говорити про відповідальність не лише за своє життя та здоров’я, а й своїх близьких і людей навколо. Треба працювати над тим, щоб Великодні свята пройшли урочисто, з миром і безпечно», – зазначив Єрмак.

Відео дня

Також Зеленський наполіг, щоб Міністерство охорони здоров’я продовжувало системно інформувати населення щодо ризиків зараження коронавірусом, а також способів захисту від нього.

«Щодня різними каналами – і по телебаченню, і в соцмережах – ви повинні невтомно давати рекомендації щодо превентивних заходів, особливо для людей, які в зоні високого ризику: стареньких, з хронічними хворобами та інших», – наголосив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, станом на 9:00 7 квітня в Україні 1462 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 45 летальних, 28 пацієнтів одужали.

Читайте також: