Ілюстрація / REUTERS

Президент Володимир Зеленський заявив, що 78% хворих на COVID-19 в Україні – це люди віком до 60 років.

Про це він повідомив у своєму відеозверненні, розміщеному на сторінці Офісу президента у Facebook.

«Знаєте, сьогодні, згідно зі статистикою, серед захворілих на коронавірус в Україні, 78% – це люди до 60 років. Саме тому, що наші люди похилого віку дотримуються самоізоляції, серед них відносно небагато захворілих», - пояснив Зеленський.

Відео дня

За словами президента, у боротьбі з коронавірусом є одна дуже небезпечна річ: думати, що це тебе не торкнеться. «Той, хто вважає, що йому не 70, а значить – він у безпеці, що в нього якийсь особливий імунітет, а тому можна не носити маску, не мити руки з милом, не дотримуватися дистанції і взагалі можна не сидіти вдома – той сильно помиляється та ризикує. А тому, будь ласка, дійте за дуже простою формулою: будете вдома – будете здорові», - підкреслив він.

Читайте такожЗеленський закликав українців дотримуватись карантину та не бути "дітьми, яким під час застуди заборонили морозиво"

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня уряд посилив карантинні заходи. Згідно з відповідною постановою, з 6 квітня до 24 квітня заборонено: перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності; спортивних та дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.

В Україні станом на 9:00 7 квітня зафіксовано 1 тис. 462 випадки коронавірусної хвороби. 45 осіб померли від COVID-19, 28 - одужали.

Читайте також: