Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський закликав українців сприймати карантин як челендж (виклик) і використати його з максимальною користю.

Про це він повідомив у своєму відеозверненні, розміщеному на сторінці Офісу президента у Facebook.

Читайте такожЗеленський: держава зробить усе, щоб кожен українець міг відсвяткувати Великдень вдома

Відео дня

«Дорогі українці! Я знаю, як ви втомились і як вам непросто постійно сидіти вдома. Так, ми всі неначе стали героями фільму «День бабака» - «День сурка». Одні й ті самі люди навколо. Один і той самий розпорядок дня. Щодня – однакові розмови, однакові новини й телепередачі. З ранку й до ночі», - заявив він.

Зеленський відзначив, що розуміє громадян, оскільки сам перебуває у такій самій ситуації. «Сьогодні будівля на Банковій фактично стала нашою домівкою, бо ми працюємо майже цілодобово. І єдина зміна картинки для мене – це порожні вулиці рано-вранці й порожні вулиці пізно вночі. Однакові. Сім днів на тиждень. Тому я прекрасно розумію, як складно вам постійно бути у чотирьох стінах з одними й тими самими людьми. Це важко. У вас трапляються іноді сварки та побутові конфлікти. Але згадайте, що поруч з вами – ваші рідні», - наголосив він.

«Так, іноді хочеться втекти, вийти на вулицю. Особливо коли така гарна погода. Але подумайте про те, що на вулиці ви можете підхопити вірус і принести його додому, до своєї сім’ї. Ваші близькі можуть захворіти. І не дай боже, і я нікому цього не бажаю, але вони можуть навіть померти», - застерігає глава держави.

Президент закликав українців берегти своїх рідних і не наражати їх на небезпеку та максимально використати карантин з користю.

«Дорогі українці! Давайте сприймати все це як челендж. Ми всі дуже хочемо мати нормальне, людське літо. Не літо самоізоляції, а звичне. З морем, мандрівками, морозивом і засмагою. Давайте зробимо собі нормальне літо. Трішки побудемо вдома, не допустимо поширення вірусу і потім обов’язково відзначимо нашу перемогу над недугою», - резюмував він.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня уряд посилив карантинні заходи. Згідно з відповідною постановою, з 6 квітня до 24 квітня заборонено: перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності; спортивних та дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.

В Україні станом на 09:00 7 квітня зафіксовано 1 тис. 462 випадки коронавірусної хвороби. 45 осіб померли від COVID-19, 28 пацієнтів одужали.