3 квітня уряд посилив карантинні заходи / УНІАН

Якщо карантин продовжать до літа, міністерство освіти й науки узгоджуватиме свої дії щодо проведення зовнішнього незалежного оцінювання разом з міністерством охорони здоров’я.

Про це в інтерв’ю Лига.нет повідомила очільниця МОН Любомира Мандзій.

Читайте такожВсеукраїнська школа онлайн 8 квітня - дивитися онлайн уроки для всіх класів

Відео дня

«Для нас важливо забезпечити безпечні умови проведення ЗНО. Найближчим часом проведемо таку консультаційну зустріч, щоб зрозуміти, якими елементами слід забезпечити проведення тестування», – сказала вона.

Нині МОН готується до стандартного сценарію проведення ЗНО.

«Але не виключаємо можливість змін, пов’язаних з вимогами щодо безпеки тестування. Тут потрібна взаємодія між МОН та МОЗ», – додала Мандзій.

Міністр зауважила, що пробне ЗНО пройде залежно від завершення термінів карантину: «Ми розглядали початок травня, початок червня або початок серпня», – уточнила вона.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня уряд посилив карантинні заходи.

Згідно з відповідною постановою, з 6 квітня до 24 квітня заборонено: перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності; спортивних та дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.