Українці хочуть повернутись додому на час карантину / Фото: УНІАН

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що понад 8,8 тис. українців за кордоном наполягають на поверненні додому.

«Станом на зараз у нас трохи збільшилась кількість громадян, які звернулись за допомогою до посольств та консульств, фактично стали учасниками програми «Захист» - це 15 369 громадян, з них 6 230 громадян готові залишатися там, де вони перебувають і чекати завершення карантину, вони перебувають на постійному зв’язку з посольствами та консульствами, 8 850 людей все-таки наполягають на поверненні до України», - про це він повідомив під час онлайн-брифінгу, передає кореспондент УНІАН.

За його словами, уряд України ухвалив рішення, що повернення відбуватимуться за умов проходження обсервації.

Відео дня

Читайте також"Поговоримо чесно": Аваков назвав імовірні терміни завершення карантину

«Колеги з міністерств розвитку громад та територій та інфраструктури та внутрішніх справ завершують побудови архітектури обсервації для того, щоб все працювало злагоджено і створювало мінімальний дискомфорт для наших громадян після повернення», - додав Кулеба.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 10 квітня, загальна кількість померлих від COVID-19 у світі становить 95 тис. 735 осіб.

Найбільше летальних випадків зафіксовано в Італії – 18 тис. 279, у США – 16 тис. 684, в Іспанії – 15 тис. 447 і у Франції – 12 тис. 210. У Китаї загалом померли 3 тис. 339 осіб. Всього у світі 1 млн 602 тис. 216 інфікованих коронавірусом.

Читайте також: