На порушників чекатиме штраф / фото: УНІАН

У Закарпатській області прийняли рішення максимально обмежити пересування громадян у громадських місцях на наступних вихідних.

Таке рішення винесли сьогодні на засіданні комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Закарпатській ОДА, повідомив в.о. голови Закарпатської обласної державної адміністрації Олексій Гетманенко.

Згідно з повідомленням, це рішення схвалене, щоб стримати поширення інфікування коронавірусом. Зокрема, заборонено буде пересування у громадських місцях від суботи, 11 квітня, з 13:00 години до 6:00 ранку понеділка, 13 квітня.

Відео дня

Читайте такожЦими вихідними на вулицях Києва значно побільшає поліції

«Регіональна комісія прийняла рішення про введення максимального обмеження пересування. Це означає – починаючи із тринадцятої години суботи, 11 квітня, до шостої години ранку понеділка, 13 квітня – ви не виходите з дому, вам потрібно залишатися удома! Так, я розумію, що у ці святкові дні ми звикли навідувати гостей, приймати їх у себе, виходити на прогулянки. Та іншого варіанту, як бути вдома, щоб зупинити масове поширення пандемії коронавірусу, поки нема», - звернувся до закарпатців Гетманенко.

Він наголосив, що завдяки введеним досі карантинним заходам вдається стримувати масове поширення коронавірусу, треба зберегти цю тенденцію, щоб поступово почати виходити з карантину вже у травні.

«Якщо ми цього не зробимо, то карантин буде продовжено до вересня. Нам треба розірвати ланцюг зараження, щоб призупинений бізнес почав працювати», - додав в.о. голови Закарпатської ОДА.

Він також наголосив, що у випадку традиційного святкування Великодня, є загроза масового інфікування та подальшого посилення карантинних заходів.

Також, за інформацією Гетманенка, за порядком посилено слідкуватиме поліція.

«У ці дні органи правопорядку будуть працювати у посиленому режимі. Службу нестимуть працівники органів Нацполіції та Нацгвардії. Штрафів у 17 тисяч гривень - порушникам карантину - уникнути не вдасться», - додав в.о. голови ОДА.

Довідка УНІАН. Згідно із церковним календарем, цієї неділі відзначатимуть Воскресіння Христове вірники західного обряду, яких на Закарпатті дуже багато, зокрема, представники угорської нацменшини.

За даними Всеукраїнського перепису населення 2001 року, угорцями ідентифікували себе в Закарпатті близько 151 тисячі осіб.