Лавру закрили на карантин через коронавірус / фото УНІАН

У Києво-Печерській Лаврі, яку через поширення коронавірусу закрили на карантин, запровадили посилені заходи безпеки.

Про це повідомляє ТСН.

Читайте такожКиївські кладовища планують закрити для відвідувань, поховання дозволені - документ

Відео дня

Столична Лавра стала таким собі вогнищем коронавірусу серед церков по всій Україні. Лише за останню добу, за повідомленнями ЗМІ, в Києво-Печерській Лаврі виявили 63 нових хворих і двоє людей померли.

Через різке зростання кількості випадків коронавірусу в Лаврі влада столиці вирішила застосувати додаткові заходи. "Місто сьогодні направить до Лаври мобільні рентгени та бригаду медиків для забору зразків для ПЛР-тестування. Ми повинні мати реальну картину про вогнище захворювання",- заявив мер Києва Віталій Кличко.

Відсьогодні у Лаврі посилюють обмежувальні заходи, а за дотриманням карантину стежитимуть поліцейські.

"Мова йде про нижню Лавру. Там, де знаходяться монахи. От до них усіх буде вжита самоізоляція. Це щоденний, а то і два рази на день медичний огляд усіх, хто там знаходиться, посилений режим дезінфекції, постійний скринінг на коронавірус. Це ізоляція групи ризику, це всі люди +65 і обмеження входу-виходу", - пояснив речник Лаври. 

Як повідомляв УНІАН, Києво-Печерську Лавру закривають на карантин, на сьогодні там вже понад 90 підтверджених випадків захворювання на коронавірус.

За даними ЗМІ, коронавірус діагностували у настоятеля Павла.

Слід зауважити, раніше Києво-Печерська лавра, де проводить богослужіння УПЦ МП, закликала ігнорувати запроваджений через коронавірус карантин. Священники просили вірян приходити у храми та причащатися. "Не дивіться старше покоління чи молодше, усі спішіть у храм, обійміть один одного", - закликав представник лаври.

Читайте також: