Митрополит Онуфрій готується до здійснення божественної великодньої служби / фото УНІАН

В УПЦ Московського патріархату (УПЦ МП) заявляють, що митрополит Онуфрій здоровий і не заразився коронавірусом.

Про це в коментарі РБК-Україна повідомив Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент.

Зазначимо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що митрополити Онуфрій і Антоній госпіталізовані під чужими іменами з коронавірусом. При цьому зазначалося, що Онуфрій не буде проводити пасхальну літургію.

Відео дня

Читайте такожОчільника УПЦ МП Онуфрія таємно госпіталізували з COVID-19

"Такої інформації немає. Я кажу, митрополит почуває себе чудово і готується до здійснення божественної великодньої служби", - повідомив владика Климент.

На інформацію про те, що Онуфрій і Антоній інфіковані коронавірусом, відреагували також у прес-службі УПЦ МП.

"Митрополити Онуфрій і Антоній здорові і готуються до Великоднього богослужіння. Настоятель Української Православної Церкви (Московського патріархату - ред.) Блаженніший Митрополит Онуфрій сьогодні здійснить Пасхальне богослужіння в домовому храмі своєї резиденції. Таке рішення було ухвалено, щоб уникнути скупчення безлічі вірян, які щороку хочуть потрапити на Пасхальну Літургію", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що зараз Онуфрій готується до літургії, а митрополит Антоній знаходиться в Києво-Печерській лаврі. За даними УПЦ МП, вони обидва здорові.

Нагадаємо, раніше в УПЦ МП всупереч здоровому глузду закликали парафіян забрати благодатний вогонь, попри карантин.

Як повідомляв УНІАН, у Києві станом на 18 квітня підтвердили 65 нових заражень, близько половини з яких (26) в Києво-Печерській Лаврі. Всього в столиці коронавірус виявлений у 770 осіб.

Читайте також: