Ілюстрація REUTERS

До міста Почаїв Тернопільської області, де зафіксовано поширення коронавірусу, обмежено в’їзд, а Почаївську Свято-Успенську лавру закрили на карантин.

Як зазначається у повідомленні на сайті поліції Тернопільської області, таке рішення ухвалила комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Кременецької РДА.

Читайте такожСуд відкрив провадження проти уряду через рішення закрити кордони

Відео дня

"На в’їздах у Почаїв облаштовані чотири карантинні пости. На них цілодобово несуть службу поліцейські, рятувальники, військовослужбовці Кременецького військового комісаріату. Вони стежать за дотриманням карантинних обмежень, з'ясовують маршрут та мету поїздок людей, роблять температурний скринінг, проводять роз’яснювальну роботу, якщо потрібно здійснюють санітарну обробку транспорту", - розповіли в поліції.

Наголошується, що таких заходів вживають, аби не допустити подальшого розповсюдження небезпечної інфекції.

У поліції підкреслили, що заїжджати у місто чи виїжджати з нього дозволено лише медикам, працівникам соціальних служб та людям, які забезпечують населений пункт продовольством, лікарськими засобами, а також спецтранспорту.

Крім того, зауважується, що з 21 квітня Почаївську Свято-Успенську лавру закрили на карантин.

Поліцейські закликали жителів Почаєва дотримуватися обмежувальних заходів та без потреби не виходити з дому.

Як повідомляв УНІАН, після виявлення 13 хворих у Почаєві, кількість хворих на коронавірус у Кременецькому районі Тернопільщини за добу зросла на 50% - до 42 осіб. Після цього район вийшов на друге місце в області за кількістю хворих на COVID-19.

17 квітня у двох хористів Почаївської лаври виявили коронавірус.

19 квітня поліцейські зафіксували порушення карантинних обмежень під час великоднього богослужіння у Почаївській Свято-Успенській лаврі - божественну літургію відправляли за участі значної кількості вірян, які не дотримувалися дистанції.