Адаптивний карантин – уряд опублікував постанову / фото УНІАН

Кабінет міністрів оприлюднив постанову про продовження дії адаптивного карантину в регіонах України.

Документ розміщено на сайті Урядовий портал.

Читайте такожГоловні новини України 18 лютого: різке зростання кількості нових хворих на COVID-19 та плани щодо вакцинації

Відео дня

«Зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки за показниками рівня захворюваності на коронавірус встановлюється на всій території України та діятиме до 30 квітня.

Зони визначатимуться керівником робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної із поширенням на території України COVID-19, за результатами щоденної оцінки відповідних ознак епідемічної небезпеки.

«Зелений» рівень встановлюється одночасно на всій території України у разі досягнення таких ознак епідемічної небезпеки:

  • рівень захворюваності на грип та гостру респіраторну вірусну інфекцію на території не менш як 13 регіонів України не перевищує 50 відсотків епідемічного порогу;
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу) становить менш як 5%;

Постанова передбачає встановлення по всій Україні «жовтої зони» з 24 лютого. Відповідно, обов’язковими залишаються: «масковий режим» у закритих громадських місцях і транспорті, дотримання самоізоляції, проведення масових заходів з розрахунком: одна особа на 4 квадратні метри і наповненість зали на 50%, крім заходів, «необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

Кінотеатри працюватимуть у разі наповненості зал не більш як 50% відвідувачів і розміщенням місць з дотриманням шахового порядку.