Анексія Криму - МЗС прозвітувало про чергові факти виселення українців з півострова / REUTERS

Суди Росії винесли постанови про виселення з території тимчасово окупованого Криму 600 громадян України.

Читайте такожРосійському пропагандисту заборонили в'їзд до України

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила директор Департаменту міжнародного права Міністерства закордонних справ України Лариса Герасько під час міжнародної конференції «Проблемні питання водопостачання та використання водних ресурсів на території Криму в умовах російської окупації». Захід транслювався в YouTube Херсонською облдержадміністрацією.

Відео дня

«Примусові виселення, які відбуваються, прямо заборонені міжнародним правом. Російські суди винесли постанови про виселення з території Криму майже тисячі осіб, з них близько 600 – це громадяни України», - зазначила вона.

Також, за словами дипломата, у порушенні міжнародного гуманітарного права відбувається переселення російською владою власного населення на територію тимчасово окупованого півострова.

«За інформацією міжнародних організацій, понад 140 тисяч росіян змінили місце реєстрації на Крим», - зауважила Герасько.

Окупація Криму: що відомо

  • Росія окупувала український Крим, увівши на територію півострова військових і організувавши в березні 2014 року псевдореферендум про його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% жителів півострова висловилися за приєднання Криму до РФ.
  • 18 березня 2014 року в Кремлі було підписано так званий «договір» про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.
  • Країни Заходу не визнали анексію Криму і запровадили санкції проти Росії.
  • Верховна Рада офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року.