Маска в приміщеннях та транспорті є обов'язковим атрибутом / фото УНІАН

Уряд ініціюватиме посилення адміністративної відповідальності за недотримання маскового режиму у приміщеннях та громадському транспорті.

Як повідомляє прес-служба Кабінету міністрів, про це на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте такожКожен шостий з перевірених громадських закладів порушує протиепідемічні норми - Ляшко

Відео дня

«Людям треба роз'яснювати ці питання - щодо дотримання соціальної дистанції, щодо дотримання маскового режиму. Ми готові переглянути питання носіння масок на вулицях, але маски в приміщеннях ще довго будуть актуальними. Тому ми плануємо виносити на засідання уряду та у Верховну Раду питання посилення адміністративної відповідальності за недотримання маскового режиму в приміщеннях та громадському транспорті», - підкреслив Шмигаль.

За його словами, надзвичайно важливо постійно комунікувати з суспільством з метою дотримання необхідних протиепідемічних заходів.

Як повідомляв УНІАН, раніше у МОЗ повідомили, що українці за час дії карантину понад 2,2 тисячі разів порушували правила самоізоляції, загальна сума штрафів склала 4,3 млн гривень.