Представники України й Болгарії на зустрічі / фото mfa.gov.ua

Під час зустрічі заступник МЗС Василь Боднар та посол Республіки Болгарія Костадін Коджабашев домовилися, що між Україною і Болгарією немає розбіжностей щодо забезпечення прав болгарської спільноти в Україні.

Про це повідомила прес-служба МЗС України.

Читайте такожБолгарія відкрила в'їзд для громадян ЄС і Шенгенської зони

Відео дня

"Дипломати завжди знаходять спільну мову. Між Україною і Болгарією немає розбіжностей щодо забезпечення прав болгарської спільноти в Україні. Ми домовилися вирішувати всі актуальні питання в конструктивному дусі".

Представники також високо оцінили роль болгарської громади України у розвитку взаємин між Україною та Болгарією.

Василь Боднар наголосив, що адміністративно-територіальна реформа в Україні жодним чином не впливає на рівень забезпечення прав національних меншин, зокрема болгарської громади Одещини.

Болгарська сторона відзначила важливість збереження національної, культурної та мовної ідентичності болгарської національної меншини в Україні.

Як повідомляв раніше УНІАН, парламент Болгарії в ухваленій в середу заяві виступив з різким протестом проти планів влади України з проведення адміністративної реформи Болградського району Одеської області, який є одним з головних центрів болгарської меншини в Україні.

Згодом МЗС висловило протест і назвало неприйнятними спроби втручання у внутрішні справи України.