REUTERS

В Україні не мають наміру через поширення COVID-19 закривати церкви та забороняти парафіянам відвідувати храми під час богослужінь.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу в рамках робочої поїздки до Львова, який транслювався на сторінці МОЗ у Facebook.

«Звинувачень я ніколи на адресу церков не робив…у висновках епідеміологічних розслідувань зазначено, в тому числі, що посилене розповсюдження (коронавірусної інфекції – УНІАН) відбувається за рахунок транспорту», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожУ чотирьох областях України можливе посилення карантину

Також міністр зауважив, що поширення COVID-19 в деяких районах відбувається під час богослужінь.

«Я сам є людиною, яка ходить в церкву, я теж інколи спостерігаю недотримання тих правил, які у нас встановлені. Я думаю, що тут потрібно подумати про здоров’я, в тому числі парафіян. Якщо є така проблематика в тому чи іншому храмі, її просто потрібно виправити», - наголосив Степанов.

«Яке закриття церков? Це вже хтось щось самостійно придумав...я такого ніколи не говорив», - підкреслив міністр.

Як повідомляв УНІАН, 30 липня під час традиційної селекторної наради під головуванням президента України Володимира Зеленського міністр охорони здоров’я Степанов повідомив, що головною причиною зростання кількості хворих в західних областях, особливо в селах, є богослужіння.

В Україні станом на ранок 6 серпня зареєстровано 76 тис. 808 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 тис. 819 летальних, 42 тис. 524 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 1 тис. 318 нових випадків.