Резніков розповів про політику щодо абітурієнтів з окупованих територій / фото УНІАН

У 2021 році випускники з окупованих територій матимуть можливість вступати до українських вишів.

Про це інтерв'ю "ТСН" заявив віце-прем'єр-міністр, міністр реінтеграції Олексій Рєзніков. Він зазначив, що така можливість стала ще легшою, ніж була раніше.

Читайте такожВ уряді назвали умови відправки цистерн з водою в окупований Крим

Відео дня

"По-перше, ми збільшили кількість навчальних закладів, дякую і Міністерству освіти за партнерство, і профільному парламентському комітету. Якщо я не помиляюся, понад 90 навчальних закладів приймають на навчання без ЗНО нашу молодь із тимчасово окупованих територій. Плюс у бюджеті-2021 ми отримали додаткове фінансування на можливість підготовки майбутніх студентів до навчання. Тому що треба їм допомогти з українською мовою тощо", - сказав Резніков.

Він додав, що наразі в Україні працює два центри — "Донбас Україна" і "Крим Україна" (освітні центри з роботи з абітурієнтами. — ред.). "Ми зараз консультуємося щодо можливості зробити одну юридичну особу, тут немає відмінності, бо вони займаються одним і тим самим. Тим паче, що цьогоріч вже не було розділення для вступу — виші однакові для "Донбас Україна" і "Крим Україна". Політика Міністерства — не ділити. Бо й Крим, і окремі райони Донецької та Луганської областей — окуповані території України, і там, і там наші громадяни, які є заручниками. Вони однаково потребують нашого захисту і нашої допомоги" - наголосив міністр.

Вас також можуть зацікавити такі новини про освіту в Україні: